Cum sa depozitezi marfa in cele mai bune conditii? Vezi ce detalii trebuie sa urmaresti!

carucioare industriale

Bunul mers al unei afaceri trebuie sa fie unul care este legat de o atentie oferita fiecarui detaliu, nu-i asa? Foarte multe dintre antreprenori insa considera faptul ca administrarea unei afaceri este destul de simpla, motiv pentru care unele aspecte nu sunt tratate cu maxima de seriozitate.

In cele ce urmeaza ne vom orienta in special asupra afacerilor din zona de comert si industrie, a caror produse sunt depozitate si apoi livrate catre distribuitori. De ce este acest lucru important? E important de inteles ca atunci cand e vorba de comert toti doresc sa ofere produse de calitate. Cu siguranta daca citesti acest articol te afli in aceeasi situatie, insa pui pret pe orice detaliu?

Datorita acestor aspecte mentionate vom analiza in cele ce urmeaza cateva detalii ce tin de modul in care trebuie sa depozitezi marfa, fiind practic locul din care aceasta porneste catre clientii tai. Felul in care o vei pastra este, asadar, vital.

Care sunt aceste aspecte? Sa vedem:

Amplasarea depozitului

Primul aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba de un depozit este cel referitor la amplasare. Din acest punct de vedere este evident ca trebuie sa te orientezi catre o zona cat mai apropiata de cea in care are loc fabricarea. De ce? In primul rand vei castiga timp cu transportul marfurilor si in al doilea rand vei putea coordona mult mai eficient intreaga activitate daca totul se afla sub ochii tai.

Asadar, depozitul este de preferat sa fie pozitionat in imediata apropiere a fabricii pentru o eficienta cat mai ridicata.

Marimea acestuia

Inainte de a incepe constructia unui depozit sau chiar inainte de a alege locatia acestuia trebuie sa gandesti in perspectiva si sa analizezi cam ce rulaj de marfa vei avea. In functie de capacitatea de productie si ciclicitatea furnizarii marfurilor iti vei putea face o idee cu privire la marimea depozitului.

De asemenea, trebuie sa adaugi si o oarecare marja de eroare in ideea in care, asa cum este si firesc, afacerea va cunoaste o dezvoltare si vei avea nevoie de un spatiu cat mai mare de depozitare.

Conditiile de depozitare

Indiferent ce produse vei depozita trebuie sa te asiguri in orice moment ca marfa respectiva se afla in cele mai bune conditii. Aici putem sa vorbim de temperatura, umiditate, siguranta si alti factori care sunt importanti pentru a pastra calitatea.

Acces facil si randament crescut

Nu in ultimul rand, munca din depozit trebuie sa fie pe deplin eficientizata. Marfa nu se va deplasa singura, iar din acest punct de vedere e necesar sa ai grija la modul in care se va realiza intreaga activitate.

Asigura-te ca beneficiezi de carucioare industriale care sa usureze pe deplin munca echipei tale din depozit. Cum poti face acest lucru? Este cat se poate de simplu – pune accent pe usurinta in deplasare a acestora. Rotile de care dispun acesta carucioare industriale trebuie sa fie de cea mai buna calitate, sa fie rezistente si sa faciliteze deplasarea marfurilor, grele de altfel, astfel incat totul sa se realizeze cu un minim de efort.

Un ultim detaliu de care va trebuie sa tii cont este cel referitor la incarcarea marfurilor in masinile de transport. Pentru ca acest lucru sa se realizeze corespunzator depozitul trebuie sa prezinte suficient spatiu de deschidere si care sa fie special amenajat din acest punct de vedere.

Asadar, inainte de a te grabi sa iti depozitezi marfa asigura-te ca toate aceste detalii sunt indeplinite si in felul acesta totul va decurge fara vreo problema!