De ce este important sa tii cont de dezvoltarea personala

dezvoltare personala

Auzim tot mai des conceptul de dezvoltare personala. Poate ca nici nu il intelegem in complexitatea sa, insa cert este ca poti intui la ce se refera. Ca tel in viata, exact cum spune si o vorba din batrani „omul cat traieste invata”, ar trebui sa ne propunem sa ne dezvoltam, sa devenim  o cat mai buna varianta a propriei persoane.

In linii mari, conceptul de dezvoltare personala se refera la dezvoltarea din punct de vedere emotional, psihic, social de asemenea. Aceasta va aduce o satisfactie personala fata de viata traita. Cu siguranta stii si tu cazuri de persoane care pur si simplu parca nu se multumesc cu nimic in viata, oricat de multe ar avea; apropos, corelatia cu propria persoana sau cu exemple ale celor din jur te poate ajuta sa intelegi mai bine aceste „definitii”.

De ce este importanta dezvoltarea personala

In primul rand pentru ca te faci mai constient despre ceea ce esti, despre ce iti doresti, care este traiectoria ta in viata. Nu ai cum sa ai parte de multumire in viata cand de fapt alergi dupa visele altora, dupa cele impuse de terte persoane. Asadar, pe masura ce inveti sa adaugi caramida cu caramida aptitudini si nu numai ce contribuie la dezvoltarea ta, vei fi cu mult mai constient despre ce valori ai, vise, idealuri. Practic, te vei descoperi.

Care este sensul directiei tale? Iata un alt aspect la care poti raspunde abia dupa ce ai imbratisat conceptul in sine de dezvoltare personala. Sa iei decizii pare atat de usor si banal cand in fapt abia in timp iti dai poate seama ca nu a fost ceea ce trebuia. Asadar, cu cat contribui mai mult la propria dezvoltare personala, esti un om decis si stii ce vei dori sa urmezi, luand decizii cu mult mai benefice tie in primul rand.

Controleaza stresul si influenta factorilor externi asupra starii tale si vietii tale

Asistam din ce in ce mai des la stiri de genul „cat de mult ne afecteaza stresul”. Adevarul este ca acesta a devenit un factor omniprezent in vietile noastre la ora actuala. Dar suntem atat de slabi incat sa ne lasam prada acestuia? Lasam stresul sa ne intunece gandirea? Gasind o motivatie in munca depusa, caci multi justifica stresul prin munca foarte multa care ii acapareaza, gasind substratul a ceea ce faci de zi cu zi, muncind practic pentru un vis al tau nu ai de ce sa te lasi acaparat de stres. Asta inseamna desigur sa fii constient de pozitia ta, de alegerile tale, de ceea ce faci, deci dezvoltarea personala joaca un rol crucial si aici.

Rezumand pe cat este posibil, prin accentul pe care il pui pe dezvoltarea personala vei ajunge sa fii mai mult proactiv decat reactiv, sa fii pozitiv mereu, sa incepi sa devii constient de modul in care ar trebui sa iti construiesti viata si destinul decat sa lasi circumstantele sa creeze acest drum; iti vei gasi scopul vietii si vei lupta pentru acesta, bucurandu-te de tot ceea ce primesti de la viata, de tot ceea ce experimentezi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *