Machu Picchu, un loc plin de mister

Machu Picchu

Dacă te-ai plictisit de vacanțele obișnuite și ești în căutare de ceva nou, atunci Machu Picchu e locul pe care ar trebui să-l vizitezi! Te-ai săturat de binecunoscutele vacanțe la Paris, prin Italia, prin Grecia și așa mai departe? Vrei să vezi ceva nou? Vrei să vezi un loc plin de mistere, cu povești interesante și o istorie captivantă? Vrei să vezi ceva nou, ceva care nu numai că îți bucură privirea, dar îți și îmbogățește cultura generală? Dacă alegi să vizitezi Machu Picchu, vei avea parte de toate acestea.

Despre Machu Picchu

Această misterioasă destinație turistică, Machu Picchu, se află în regiunea Cusco din Peru. Este situată la înălțimea de 2430 de metri, lucru ce amplifică misterul. Istoric, se spune că ar fi una dintre puținele dovezi rămase de la civilizația Inca. Cercetările arheologice și studiile efectuate arată că incașii au construit acest loc încă de prin anii 1450.

La început, zona era renumită doar pe plan local. Atenția spre acel loc a început să se mărească din anul 1911 când un istoric celebru începe să vorbească despre acest loc plin de mister. Începând de atunci, acest loc a început să fie privit altfel, ca o adevărată destinație turistică. Oameni din întreaga lume au început să vină să viziteze acel loc, în special cei care căutau aventuri, povești adevărate și mister. A devenit o atracție foarte populară și din ce în ce mai mulți turiști sunt curioși să viziteze și să afle secretele acestui loc.

Pentru un loc care înainte era popular doar pe plan local, Machu Picchu a devenit azi principala destinație din Peru și aduce încasări foarte mari.

Între mister și realitate

Dacă tot am vorbit atâta despre mister, ar fi cazul să lămurim și acest subiect. De ce este considerat acest loc unul misterios?  De ce vin oameni din întreaga lume pentru a vizita acest loc? Ei bine, în primul rând, principala întrebare pe care și-o pun majoritatea turiștilor ce vin aici este : „Cum a reușit o civilizație străveche să construiască ceva atât de spectaculos la o înălțime atât de ridicată?”

Pe vremuri nu existau tehnologia și utilajele care există acum. Cum au reușit incașii să transporte acea piatră grea la înălțimea de 2430 metri? Și aici nu vorbim de simple materiale de construcție, ci de roci cu adevărat grele care s-au păstrat intacte până în ziua de astăzi.

Totodată, construcția în sine este foarte bine realizată. Lucru ce i-a impresionat pe istorici și arheologi. Zidurile au fost atât de bine construite încât nu există nicio crăpătură, chiar și după atât timp.

Machu Picchu în sine este impresionant. Dacă nu am fi știut că este construită prin anii 1400 am fi zis că a fost munca unui arhitect isteț. Zidurile sunt frumos amplasate și locul este unul frumos din toate punctele de vedere. Este o destinație unică, perfectă pentru persoanele ce sunt în căutare de noi aventuri. Spațiul este foarte bine îngrijit, s-au respins proiectele care presupuneau construirea de alte imobile prin preajmă, tocmai pentru a se păstra frumuseșea naturală a locului.

Dacă vrei să ai parte de o vacanță inedită, nu mai sta pe gânduri și vizitează Machu Picchu!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *