Secretele Parisului

Secretele parisului

Parisul reprezintă una dintre cele mai vizate locuri de vacanță, mai ales când vine vorba de o destinație romantică. Cuplurile sau tinerii căsătoriți aleg să-și petreacă vacanța sau luna de miere în acest oraș romantic. Ca de obicei, toată lumea alege să viziteze aceleași locuri, ce au foarte multă reclamă și care sunt de obicei pline de turiști. V-ați gândit vreodată că Parisul are mult mai multe de oferit? Ați încercat să vă informați mai bine atunci când plecați într-o vacanță? Vreți să descoperiți secretele Parisului? Ei bine, am adunat în acest articol o serie de obiective turistice mai puțin cunoscute în Paris, care vă vor face vacanța una de neuitat.

Jardin Naturel

Pentru iubitorii de natură, de liniște și de locuri retrase, Jardin Naturel este spațiul perfect. Este situată lângă cimitirul Père Lachaise. Acolo au fost înmormântate mari personalități ale Franței. De obicei, locuitorii merg acolo pentru câteva clipse de relaxare, pentru a savura o carte bună sau o gustare. Pentru unii, acest loc poate părea neîngrijit din cauza tufișelor mari care nu au mai fost tunse de ceva vreme. Însă tocmai acest lucru face ca acea grădină să fie specială. Dacă vrei un picnic romantic alături de persoana iubită, acolo ar trebui să mergi.

Pasajele acoperite ale Parisului

În secolul 19, când nu existau mall-uri, unde crezi că își făceau cumpărăturile parizienii? În aceste pasaje acoperite vei găsi o mulțime de boutique-uri, de restaurante și cafenele selecte. Odată ce ai ajuns aici, îți va fi greu să te desparți de aceste locuri. Pare că timpul și spațiul se opresc.

E posibil să rămâi cu buzunarele goale după o vizită în asemenea locuri, dar te asigur că nu vei regreta. Totodată, dacă ai prins o vreme nefavorabilă, aici este locul unde ai vrea să te plimbi. Indiferent de vreme, Parisul are ceva de oferit!

 

Podul Alma

Un loc perfect de vizitat dimineața și seara. Dimineața poți să te plimbi pe lacul Sena și să admiri peisajele impresionante din jur, în timp ce savurezi un mic dejun copios de la o boulangerie celebră. Franța e foarte cunoscută pentru mâncarea bună pe care o oferă.

Sub pod este o faleză minunată. Poți lua loc acolo pe o bancă și să admiri frumusețile din jur. Turnul Eiffel și Sena. Noaptea, acest loc pare a fi de vis. Poți admira luminițile ce se aprind la ore fixe în Turnul Eiffel și poți avea parte de clipe memorabile.

Gara Lyon

Deși poate mulți dintre voi ar spune, ce poate fi atât de interesant de văzut la o gară? Ei bine, este. Aceasta nu numai că este spectaculos construită, dar e și una dintre cele mai importante gări din Europa. La etaj, poți găsi un restaurant vechi cu specific franțuzesc, iar dacă nu ai văzut până acum TGV-urile, ai ocazia să le admiri.

De fiecare dată când alegi să călătorești, nu ar trebui să te limitezi la locurile cele mai cunoscute. Atât Franța, cât și toate celelalte destinații turistice au foarte multe de oferit. Uneori locurile mai puțin cunoscute, sunt cele mai frumoase și mai impresionante!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *