Te intereseaza sa faci import din China? Iata ce trebuie sa stii

import din China

Tot mai mult aud discutandu-se despre importurile din China si despre cat de multi vor sa porneasca o afacere care sa implice acest lucru. Ca sa efectuezi un astfel de proces, trebui ca, inainte de toate, sa pornesti in cautarea tipului de marfa de care ai nevoie. Gasesti in mediul online diverse site-uri care ofera produse special destinate importului. Dupa ce te decizi pe ce sector vrei sa te specializezi si gasesti si marfa de care ai nevoie, iti ramane sa gasesti un furnizor care sa ofere servicii cat mai convenabile.

Bineinteles ca acesta va avea pretentiile sale si iti va propune un pret, insa asta nu inseamna ca totul e batut in cuie. Daca vrei sa scoti un pret cu adevarat bun, trebuie sa stii sa negociezi. Cum pot negocia astfel ca decizia finala sa fie satisfacatoare pentru ambele parti? In continuare iti prezint cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere.

Totul despre diversele taxe de import China

Inainte de toate trebuie sa iti adresezi o intrebare si anume: cine va plati transportul si cine va suporta toate acele taxe import China? Atunci cand alegi furnizorul trebuie sa cazi de acord cu acesta si in privinta respectivelor sume si tarife ce trebuie achitate. Nu uita ca aceasta are ca interes sa isi inmulteasca profiturile, deci exista toate sansele ca cedarea unui procent din suma pe care o propune sa fie posibila, insa numai dupa multe staruinte.

Exista si grija ca respectivul importator s-ar putea dovedi neserios. Pentru a inlatura aceasta problema, poti apela la diversele servicii de verificare ce sunt oferite de firme speciale care se ocupa cu numararea bunurilor, care asista la incarcarea acestora, verifica produsele si calitatea acestora etc.

Pentru a-ti face o idee aproximativa in privinta costurilor de transport, este bine sa cunosti detalii despre dimensiunea marfii si vorbim aici despre greutate, inaltime, lungime si latime, volum.

In cazul in care este vorba despre o cantitate mica de produse, ce au si dimensiuni mici, poti sa optezi si pentru varianta primirii acesteia prin posta. Cand vorbim despre cantitati mari insa, este bine sa te orientezi dupa serviciile pe care le ofera un importator.

Foarte important de stiut este ca inainte de a lua orice decizie si a accepta orice intelegere, sa te asiguri ca nu exista nici un fel de taxe import China sau alte tarife ascunse, lucru care se intampla destul de des. Exista astfel de furnizori care pun aceste supra-taxe despre care clientii nu stiu, insa afla atunci cand trebuie sa fie colectate in tara.

Exista mai multe tipuri de transport. Nu o sa incep sa le insir aici, insa trebuie sa stii ca fiecare in parte se realizeaza in conditii diferite. Important de avut in vedere insa este faptul ca preturile se pot negocia intotdeauna. Asadar, indiferent ca este vorba despre transport de tip FOB sau de orice alta natura, negociaza!

Atunci cand nu aveti decat prea putina incredere ca importatorul isi va duce misiunea la bun sfarsit, puteti opta pentru serviciile de verificare marfa, chiar daca aceasta ar fi o cheltuiala in plus.

Niciodata sa nu achiti vreun avans in situatia in care nu esti complet sigur ca incepi colaborarea cu o firma care exista cu adevarat si nu este o fatada. Ai ramane uimit cate astfel de persoane neserioase exista. Abia dupa ce ai pus toate detaliile la punct, poti incepe demersurile si poti face plata pentru serviciile de import de care vei avea parte.

Ca sa iti usurez munca, te invit sa accesezi pagina bizz2china.ro, in spatele careia sta o echipa de profesionisti care iti pun la dispozitie acest tip de servicii, fiind bazate de corectitudine si profesionalism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *