Te pornesti la drum lung? Asigura-te ca masina ta se afla in stare perfecta

piese auto camioane

Suntem in plin sezon de vara, iar weekendurile, vacantele si concediile inseamna de cele mai multe ori plimbari in zone mai indepartate, iesind din rutina zilnica pe care ne-o ofera jobul, respectiv agitatia urbana.

Esti in aceeasi situatie? Iti doresti sa te deconectezi de stresul acumulat? Vrei sa te indrepti spre o zona de munte sau chiar la mare? Daca da atunci asigura-te ca vei avea parte de linistea cuvenita si nu vei intampina nici o problema din punct de vedere al masinii cu care te deplasezi.

In plus fata de ideea anterior mentionata trebuie sa venim cu o serie de sfaturi ce trebuiesc a fi respectate de fiecare data inainte de a ne porni sa parcurgem cu masina o distanta mai lunga. Iata-le:

Verifica uleiul

Primul aspect de care trebuie sa tii cont, nu doar inainte de a te porni la un drum mai lung, dar periodic, este cel referitor la nivelul de ulei si calitatea acestuia. In functie de motorizare, instructiunile din fabrica prezinta un anumit numar de km ce pot fi parcursi, iar dupa ce acest lucru este realizat trebuie sa efectueze schimbul acestuia.

Este foarte important ca motorul sa fie intretinut si sa functioneze la cei mai buni parametri, iar verificarea uleiului este un prim pas de efectuat in acest sens.

Asigura-te ca luminile functioneaza perfect

Nimic nu poate fi mai periculos la drum lung decat sa circuli cu lumini care nu functioneaza corespunzator. In situatia in care stopurile nu se aprind vei risca sa nu atentionezi ceilalti participanti in trafic de faptul ca incetinesti, iar riscul de a fi lovit din spate este semnificativ crescut.

De asemenea, in aceeasi masura trebuie sa verifici si semnalizarile pentru a-i atentiona pe ceilalti soferi de manevrele pe care iti doresti sa le efectuezi. Nu in ultimul rand, farurile trebuie sa fie suficient de puternice pentru ca atunci cand conduci pe timp de noapte sa nu obosesti repede.

Asigura-te ca toate aceste aspecte sunt indeplinite si nu te porni la drum daca sesisezi ceva in neregula.

Frana trebuie sa fie excelenta

Este foarte clar de inteles faptul ca siguranta unei masini este direct proportionala cu modul in care se prezinta sistemul de franare. Daca distanta de franare este una crescuta, chiar si in cazul unei viteze destul de mici, atunci este un semn ca trebuie sa mergi cu masina la un specialist si sa inlocuiesti discurile sau placutele de frana.

Iti recomand sa optezi pentru piese auto online fiindca in felul acesta vei putea sa alegi cea mai buna varianta, atat din punct de vedere financiar, dar si calitativ.

Ai grija de cauciucuri

Indiferent de sezon o masina trebuie sa fie echipata mereu cu un set de cauciucuri adecvate. In acest sens, asigura-te ca daca te afli in sezonul rece ai anvelope de iarna, iar daca esti in sezonul cald sa dispui de anvelope specifice acestei perioade.

De asemenea, verifica constant presiunea pe care o au pneurile si asigura-te ca aceasta se afla in valorile normale. In caz contrar risti sa ai un consum de combustibil mai ridicat si cauciucurile sa se deterioreze prematur.

Totodata, este vital sa ai in masina si o roata de rezerva, asta alaturi de cric, trusa medicala, triunghi reflectorizant, stingator de incendiu si multe alte scule ce te pot ajuta cand pornesti la drum lung.

Remediaza orice defect

E important de inteles faptul ca orice probleme vei descoperi la masina trebuie sa o remediezi cat se poate de rapid, fiindca daca vei lasa sa se agraveze vei avea costuri mult mai mari, iar riscul ca masina ta sa te lase in drum cand ti-e lumea mai draga va creste considerabil.

Pe langa faptul ca trebuie sa schimbi periodic distributia, sa faci schimul de ulei si sa verifici presiunea din pneuri, asigura-te ca si restul componentelor mecanice se afla in perfecta stare de functionare, iar pentru acest lucru iti recomand sa efectuezi o vizita la un service specializat.

In situatia in care vei descoperi o neregula te vei putea indrepta cu toate increderea spre alegerea unor piese auto online, fiindca vei castiga timp, bani si calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *